Sep
02
2015

Parhaat ohjaimet PC-rallipeleille

shutterstock_247031155

PC-pelit eivät tunnu miltään, jos varusteina on näppäimistö ja hiiri. PC-peleihin saa aitoa tuntua käyttämällä nimenomaan rallipelien tarpeisiin vastaavia varusteita. Esittelemme alla parhaimpia PC:n rallipeleille sopivia ohjaimia.

Microsoft Xbox 360 Controller – Windows

Tässä ohjaimessa on todella miellyttävä design ja tutut ominaisuudet mukaan lukien värinäpalautteen, analogiset painikkeet sekä hyvin tottelevat kosketuspinnat. Kyseessä on ilman muuta eräs parhaista PC:lle sopivista peliohjaimista. Hintakin on noin puolet halvempi kuin vaikkapa PlayStationin ohjainten, joten PC-pelaajat säästävät rahaa mutta saavat vähintäänkin yhtä tarkan pelikokemuksen tällä ohjaimella.

Logitech Gamepad F310

Edullisessa hintaluokassa Logitech Gamepad F310 edustaa luokkansa huippuja. Tätä ohjainta voi verrata PlayStation-pelaajille tuttuun DualShock-ohjaimeen – sen kymmenen painiketta voi täysin määrittää vastaamaan pelaajan omia tarpeita ja haluja.

Logitech Gamepad F310 toimii lähinnä Windowsin peliohjelmistoilla.

Microsoft Xbox One Controller + Windows-kaapeli

Xbox Onen ohjain on epäilyksettä eräs tämän hetken parhaista markkinoilta löytyvistä ohjaimista. Microsoft määritti ohjaimen hyvät puolet ja paranteli sitä entisestään ja lopputulos on Microsoft Xbox One Controller ja mukana tuleva kaapeli. Ohjain toimii sekä ilman piuhaa että piuhan kanssa (joskin se vie pattereita!) ja sen ohjainsauvat ovat saaneet myönteistä palautetta.

Microsoft Xbox One Controller on loistava valinta esimerkiksi tämän hetken parhaiden rallipelien pelaamiseen.

Logitech Gamepad F710

Jos jokin ohjain omaa loistavat värinätehosteet, se tulee tässä! Logitech Gamepad F710 toimii DualShock-designilla ja sitä kehutaan miellyttävän tuntuisista kosketusohjaimista ja loistavasta istuvuudesta. Logitechin ohjaimeksi voi olla hieman hintava.

Nyko Technologies 80650 Airflow Ex PC Game Controller

Jos tavanomaisuus kyllästyttää ja pelaajalla on halu erittäin vahvasti muokattavaan ohjaimeen, Nyko Technologies 80650 Airflow Ex PC Game on juuri se, mitä hän etsii. Helpon muokattavuuden lisäksi tämä ohjain istuu käteen kuin nakutettu, sillä myös sen sisäpinnoilla on kumipinta, jonka avulla siitä on helppo ottaa tukevasti kiinni. Tämän ohjaimen tuntumaa on verrattu PlayStation 2:n DualShock -ohjaimeen ja se ei varmasti putoa kädestä hurjimmankaan pelikamppailun aikana.

Nyko Technologies 80650 Airflow Ex PC Game -ohjain on saanut huutia lähinnä siitä, että se ei toimi kovin hyvin 2D-pelejä pelattaessa.

Sabrent Twelve-Button USB 2.0 Game Controller For PC

Sabrent on perinteisesti kehittänyt hyviä PC-ohjaimia eikä tässä ole poikkeus. Vaikka Sabrent Twelve-Button USB 2.0 Game Controller For PC -ohjaimessa on peräti 12 nappulaa, ei sen käsittely ole lainkaan vaivalloista. Ohjain toimii aivan yhtä hyvin kuin muutkin tässä listauksessa mainitut PC-ohjaimet, joskin sitä on moitittu muutamista teknisistä ongelmista ja piuhallisuudesta.

Tätä ohjainta ei myöskään ole hinnalla pilattu – hinta kun pyörii yleensä noin 10 euron tietämillä.

Gtron Retro USB Super Classic Controller For PC/Mac

Retroa olematta hipsteriä! Tämä ohjain soveltuu niille pelaajille, jotka edelleen haluavat fiilistellä vanhan hyvän ajan PC-pelejä. Ohjaimen ulkonäkö on todella retro, hinta ei ole paha ja yhteensopivuus on kattava (sekä Windows että Mac). Täydelliseen käyttöön tarvitsee ohjainta varten lisäohjelman ja joidenkin mielestä Gtron Retro USB Super Classic Controller For PC/Mac -ohjaimen materiaali voi vaikuttaa vähän halvalta.