Parhaat rallipelit juuri nyt

411287-go-kart

PC:lle ja konsoleille (Xbox, PlayStation) julkaistaan usein ralliaiheisia pelejä ja ne ovat säilyttäneet suosionsa eräinä suosituimmista autoaiheisista peleistä. Eräisiin kaikkien aikojen parhaista rallipeleistä kuuluvat varmasti legendaarinen Mario Kart -pelisarja, suuriin myyntilukuihin yltänyt Project Gotham Racing, suosioon noussut Grand Prix Legends, sekä 90-luvun lopun Nintendo-suosikki Diddy Kong Racing, joka yhä pitää hallussaan historian nopeinten myyneen videopelin titteliä. Mutta mitkä ovat tämän hetken parhaat rallipelit?

Hyvän rallipelin määrittää pitkälti tuntuma autoihin ja pelin visuaalinen ilme. On tärkeää, että pelissä voi aistia samanlaisen vapauden huuman kuin todellisen kiitävän auton kyydissä. Steam-peliyhteisö valitsi vuoden 2015 parhaiksi peleiksi seuraavat pelit.

Burnout Paradise

Tuskin voisi kuvitella parempaa ajopeliä kuin Burnout Paradise. Jos oikein tarkkoja ollaan, kyseessä ei ole ihan uutuuttaan kiiltävä rallipeli – Burtout Paradise kun julkaistiin jo vuonna 2008. Kyseinen peli on kuitenkin hauska rallipeli joka ehdottomasti edustaa genren parhaimmistoa 10 vuoden sisään. Pelissä voi hurjastella autojen täyttämässä kaupungissa sekä rauhallisella maaseudulla ja vain katsoa ohi vilahtavaa maisemaa, jos silmä pysyy mukana. Burnout Paradisessa on avoin pelimaailma ja pelaaja voi täysin vapaasti ohjailla autoaan.

Burnout Paradisen on kehittänyt Criterion Games ja julkaissut EA. Peliä voi pelata joko yksin tai verkon kautta moninpelinä. Burnout Paradise sai kautta linjan erinomaiset arvostelut ja sitä kiiteltiin erityisesti todenmukaisesta pelimaailmasta ja autojen hyvästä ohjattavuudesta.

Need for Speed: Hot Pursuit

Need for Speed on rallipelisarja, jonka on kehittänyt EA. Se on eräs kaikkien aikojen suosituimmista genrensä sarjoista, eikä ihme, sillä Need for Speedit ovat yleensä olleet muita genren pelejä edellä mm. ohjattavuudessa, viihdyttävyydessä ja toteutuksessa. Viimeisin yksinomaan positiivista palautetta saanut Need for Speed oli vuoden 2010 Hot Pursuit, jolle seuraajat Rivals ja Most Wanted eivät onnistuneet vetämään vertoja. Nähtäväksi jää, miten syksyllä 2015 julkaistava uusin Need for Speed otetaan vastaan – kehittäjät ovat nimittäin pitäneet jo hetken hengähdystaukoa, joten jotain suurta voi olla tulossa.

Project Cars

Tuoreimpiin rallipeleihin kuuluu Project Cars, jonka kehittäjä Slightly Mad Studios julkaisi toukokuussa 2015. Microsoft Windowsille, PlayStation 4:lle ja Xboxille kehitetty Project Cars kuuluu varmasti kuluvan vuoden suurimpiin rallipelijulkaisuihin ja sitä on kiitelty erityisen paljon nimenomaan ajokokemuksen toteutuksesta. Pelin juoni sinällään kalpenee GTA V:n tyylisten jättiläispelien rinnalla, mutta täytyy muistaa, etä Project Cars on melko pienellä budjetilla kehitetty ajosimulaattori, joka tuskin kilpaileekaan täysin samassa sarjassa megapelien kanssa.

Project Carsia voi pelata joko yksin tai moninpelinä, joskin moninpeli ei ole saanut yksinomaan positiivista palautetta toteutuksestaan.

F1 2015

Project Carsin tapaan F1 2015 on vasta uunista ulos tullut autopeli, joka keskittyy Formula 1:sen maailmaan. Kyseessä on seitsemäs Codemastersin kehittämän F1-pelisarjan osa. F1 2015 julkaistiin 10. heinäkuuta ja siinä on mukana sekä vuoden 2015 että edeltävän vuoden F1-kuljettajat, autot ja radat. Peli julkaistiin PlayStation 4:lle, Xbox Onelle sekä Microsoft Windowsille.

F1 2015 on saanut vaihtelevaa palautetta. Edellä mainittujen tapaan kriitikot ovat pitäneet F1 2015:n ohjauskontrollista ja grafiikoista, mutta erityisesti pelitilat (ml. tekoäly) joutuivat kriitikoiden hampaisiin.